Български портал за медицина и здравословен начин на живот
Добре дошли в http://medportal.forumotion.com, Вашият медицински портал.Тук ще откриете всичко най-ново около медицинските теми диганози,новини храни и още много. Ако с търсите някой да споделите или да попитате нещо може да пишете в раздела за "Помощ".Ще се радваме да коментирате и оценявате това което правим за вас.Очакваме Вашите предложения за развитието на Вашият медицински портал.

You are not connected. Please login or register

Упражненията по време на бременност са полезни за бебето

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Admin

avatar
Admin
Упражненията по време на бременност понижават риска от раждане на деца, предразположени към затлъстяване, показва проучване на учени от Нова Зеландия и САЩ.
от arsmedica.bg

Бременните с наднормено тегло имат по-голяма вероятност да родят по-едри деца, което повишава риска от здравословни проблеми през живота им.

В проучването са участвали 84 жени, бременни за първи път, като половината от тях е трябвало да тренират максимално пет пъти седмично по 40 минути.

Групата на трениращите жени са били помолени да участват в програмата поне до 36-та гестационна седмица.

Резултатите от проучването показват, че теглото на бебетата на трениращите жени е средно с 143 г по-ниско, докато ръста им не е по-нисък.

Според д-р Пол Хофман, ръководител на проучването редовните упражнения по време на бременност понижват теглото на новородените, което понижава риска от затлъстяване.

Лекарите съветват бременните жени да не преяждат по време на бременност и редовно да провеждат леки тренировки.

Нарастващата честота на затлъстяването води и до повишаване на броя на бременните жени с наднормено тегло.

Вижте профила на потребителя http://medportal.board-directory.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите