Български портал за медицина и здравословен начин на живот
Добре дошли в http://medportal.forumotion.com, Вашият медицински портал.Тук ще откриете всичко най-ново около медицинските теми диганози,новини храни и още много. Ако с търсите някой да споделите или да попитате нещо може да пишете в раздела за "Помощ".Ще се радваме да коментирате и оценявате това което правим за вас.Очакваме Вашите предложения за развитието на Вашият медицински портал.

You are not connected. Please login or register

Ядките понижават нивото на холестерола

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Admin

avatar
Admin
Консумацията на ядки понижава нивото на холестерола, показва американско проучване.
от arsmedica.bg

Учени от Университета Лома Линда в Калифорния са разгледали 25 проучвания, в които са участвали близо 600 души. Резултатите показват, че консумацията на 67 г ядки дневно в продължение на три до осем седмици, понижава нивото на холестерола с 7,4 %, а с това и риска от сърдечно-съдови заболявания.

Най-слабо понижение е било установено при участниците с наднормено тегло.

Освен нивото на холестерола ядките понижават и триглицеридите.

Все още не е изяснено на какво се дължи този ефект на ядките, но се предполага, че роля играят растителните стероли, които съдържат.

Учените препоръчват да се повиши консумацията на ядки като част от здравословната диета. Според тях положителния ефект от консумацията на ядки е дозозависим, като различните видове ядки имат сходен ефект.

Вижте профила на потребителя http://medportal.board-directory.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите