Български портал за медицина и здравословен начин на живот
Добре дошли в http://medportal.forumotion.com, Вашият медицински портал.Тук ще откриете всичко най-ново около медицинските теми диганози,новини храни и още много. Ако с търсите някой да споделите или да попитате нещо може да пишете в раздела за "Помощ".Ще се радваме да коментирате и оценявате това което правим за вас.Очакваме Вашите предложения за развитието на Вашият медицински портал.

You are not connected. Please login or register

Може ли алергичният ринит да бъде обвързан с други заболявания и да довете до тяхното влошаване ?

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Admin

avatar
Admin
Алергичният ринит може да бъде усложнен с инфекции на горните дихателни пътища, като възпаление на средното ухо, синузит, повтарящи се възпаления на гърлото, кашлица и с други симптоми като главоболие, нарушение на съня, умора, раздразнителност и лошо представяне в училище. Рядко при децата може да са налице проблеми в развитието на лицето и зъбите.
Лечението на алергията може да елиминира или облекчи повечето от тези проблеми. Най-големия проблем свързан с алергичния ринит е неговата пряка връзка с алергичния конюнктивит и астмата. Ринитът е често свързан с астма: 80% от пациентите с астма имат едновременно с това и алергичен ринит, като 20-50% от пациентите с алергичен ринит, страдат и от астма. Наскоро тази връзка беше подчертана и в един важен доклад на Световната здравна организация, наречен ARIA "Allergic rhinitis and its impact on asthma" (Алергичният ринит и неговото влияние върху астмата). Астмата не може да бъде лекувана правилно, без овладяването на ринита.
Това означава, че всеки случай на тежък алергичен ринит трябва да бъде консултиран със специалист по белодробни болести и всеки пациент с нестабилна астма да бъде прегледан от УНГ-специалист.

Вижте профила на потребителя http://medportal.board-directory.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите