Български портал за медицина и здравословен начин на живот
Добре дошли в http://medportal.forumotion.com, Вашият медицински портал.Тук ще откриете всичко най-ново около медицинските теми диганози,новини храни и още много. Ако с търсите някой да споделите или да попитате нещо може да пишете в раздела за "Помощ".Ще се радваме да коментирате и оценявате това което правим за вас.Очакваме Вашите предложения за развитието на Вашият медицински портал.

You are not connected. Please login or register

Алергичният ринит отразява ли се върху моята активност, сън и качество на живот?

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Admin

avatar
Admin
Да, алергичният ринит може да окаже пряко въздействие върху Вашата ежедневна активност, както и да доведе до значително нарушение на качеството Ви на живот. При пациентите с алергичен ринит често са налице симптоми като запушване на носа, отделяне на секрет от носа, кихане, сънливост и умора през деня, свързани с намаляване на тяхната способност за концентрация и запаметяване и нарушение на качеството на живот.
Съвременните проучвания предполагат, че дневната сънливост при алергичния ринит може да се дължи на хроничното възпаление на лигавицата на носа, водещо до запушването на носа, което от своя страна причинява нарушение на съня през нощта и сънливост през деня. В случай, че не се лекува, алергичният ринит може да доведе до значителни здравни и икономически последствия.
От друга страна, алергичният ринит, може да бъде свързан със значително нарушение на самочувствието и умствената дейност. Алергичният ринит може временно да изисква значително повече усилия при осъществяването на ежедневните дейности, което от своя страна да доведе до бързо изморяване и нарушено самочувствие. Тези факти, често са аргумент за провеждането на едно добро лечение на всеки алергичен ринит.

Вижте профила на потребителя http://medportal.board-directory.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите