Български портал за медицина и здравословен начин на живот
Добре дошли в http://medportal.forumotion.com, Вашият медицински портал.Тук ще откриете всичко най-ново около медицинските теми диганози,новини храни и още много. Ако с търсите някой да споделите или да попитате нещо може да пишете в раздела за "Помощ".Ще се радваме да коментирате и оценявате това което правим за вас.Очакваме Вашите предложения за развитието на Вашият медицински портал.

You are not connected. Please login or register

Как да предотвратим появата на симптомите ?

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Admin

avatar
Admin
Най-добрият начин за предпазване от алергична реакция е избягване контакта с алергена или ограничаването му, доколкото това е възможно.
Това понякога е трудно и свързано с доста ограничения, като симптомите не винаги могат да се овладеят.
Индивидите, които са алергични към полени трябва да избягват разходките сред природата, спорта на открито, както и престоя на открито в най-горещите часове на деня. Медиите публикуват информация относно началото и продължителността на поленовия сезон и количеството на полените във въздуха и най-лошите дни могат да бъдат избегнати.
Индивидите с хранителни алергии трябва да избягват консумирането на храни, които могат да предизвикат алергична реакция. Но не винаги можем да знаем какво точно се съдържа в храната ни. Много от хората са алергични към соевите продукти, които се намират в повечето от произвежданите видове хляб и бисквити. Фъстъченото масло е друга често срещана съставка в готовите храни.
Ако сте алергични към някои лекарства, Вашият лекар ще Ви помогне да избегнете тяхната употреба.
При много алергии, предпазването означава контрол над външната среда чрез стриктно прилагане на хигиенни мерки, особено в спалните помещения.

Влагата - условие за развитието на алергени
Плесените в къщите винаги са свързани с повишена влажност, но това не винаги е лесно за овладяване. Изсушителите, които можете да си купите не винаги са ефективни и може да се наложи да се обърнете към специалисти за премахване на влагата в дома Ви чрез изсушаване на основите и стените, поставянето на изолационни материали и др.

Вижте профила на потребителя http://medportal.board-directory.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите