Български портал за медицина и здравословен начин на живот
Добре дошли в http://medportal.forumotion.com, Вашият медицински портал.Тук ще откриете всичко най-ново около медицинските теми диганози,новини храни и още много. Ако с търсите някой да споделите или да попитате нещо може да пишете в раздела за "Помощ".Ще се радваме да коментирате и оценявате това което правим за вас.Очакваме Вашите предложения за развитието на Вашият медицински портал.

You are not connected. Please login or register

Алкохолна болест.Алкохолизъм

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

Admin

avatar
Admin
Често пъти тревожността и паническите атаки не могат да бъдат заглушени с медикаменти.Това още повече засилва отчаянието и усещането за безизходица, при хората изпитващи страх. Някои разбират,че могат да засилят действието на лекарствата, единствено като пият алкохол. Известни са случай, когато преди да тръгнат на работа, страдащи от паническо разстройство изпиват огромни количества алкохол,за да потиснат агорафобия. Така, те елиминират пристъпите на паника и без да усетят се пристрастяват към алкохола и развиват алкохолна болест и алкохолизъм.

За пристрастяването към алкохола и за алкохолизъм можем да говорим, когато са налице поне 3 от следните признаци:

Необходимост от постоянно увеличаване на алкохола
Симптоми за оттегляне и изолация
Приемане на по-големи количества алкохол от определеното и на повече време от предвиденото
Присъствие на постоянно желание за намаляване на количествата алкохол и на невъзможност за изпълнение на намерението
Постоянна борба с алкохола, но като резултат, той винаги побеждава
Количествата се увеличават ден след ден, независимо, че зависимият много добре знае, какви са физическите и психическите последствия за него

От паническото разстройство, което се е явявало като ограничител на човешките възможности, сега страдащият попада в лапите на алкохолизма, едно друго ограничение, което може за разлика от страха, да го довърши както психически, така и физически. Той е бягал от страха, но е попаднал в прегръдката на алкохола. Той не само не го е спасил, но го е направил още по- слаб.

Лечение на алкохолизъм

Първа стъпка срещу алкохолизъм - детоксикация. Тя включва период от 4 до 7 дни. През този период може да се вземат седативни средства, за да се предотвратят делириум тременс, както и други симптоми на отнемане или гърчове.
Втора стъпка срещу алкохолизъм - медицинска оценка на състоянието на болния. Като правило, болният има високо кръвно налягане, повишена кръвна захар, проблеми със сърцето и черния дроб.
Трета стъпка срещу алкохолизъм - психологична подкрепа и психиатрично лечение - подкрепата на близките и съпругата или съпругът, е основен дял в лечение та алкохолизма. Тежките моменти, които изживява болния, често пъти го карат да възприема процеса на лечение като непосилен за него, затова близките биха могли да му окажат огромна подкрепа в този етап.
Четвърта стъпка срещу алкохолизъм - приемане на проблема. Алкохолизмът не би могъл да бъде лекуван, ако болният не приеме,че има проблем и че сам не би могъл да контролира количеството на изпития алкохол.
Пета стъпка срещу алкохолизъм - лекарства, които се приемат след спиране на алкохола. Такива лекарства са дисулфирам.Те няма да ви излекуват от алкохола, но ще предизвикат физически реакции при употребата му - зачервяване, гадене, повръщане, главоболие. За разлика от дисулфирам, налтрексон не предизвиква подобни реакции веднага след приемането му.
Шеста стъпка срещу алкохолизъм - група за взаимопомощ. В тази група обикновено са хора със сходни проблеми, които могат да си взаимодействат, така че сами да преодоляват тежките абстинентни периоди.

Вижте профила на потребителя http://medportal.board-directory.net

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите